Hoorzitting protest Renault tegen Racing point afgelopen: “Vrijdag volgt de uitspraak”

Volgens de meestal erg goed ingelichte F1-journalist Albert Fabrega krijgen we vrijdag het verdict te horen naar aanleiding van het protest van Renault tegen de Racing point F1-bolide.


Om 12u30 Belgische tijd moesten afgevaardigden van de F1-teams Racing Point, Renault en Mercedes zich op het circuit van Silverstone melden bij de stewards. Daar vond immers een hoorzitting plaats over het protest van Renault tegen de Racing Point RP20 F1-bolide.

Daarbij wordt bekeken of de F1-bolide van Racing point al dan niet illegaal is. De Racing point RP20 krijgt als bijnaam de ‘Roze Mercedes’ omdat hij een bijna identieke kopie lijkt van de Mercedes F1-bolide in 2019. Dat is uiteraard niet naar de zin van de concurrentie die zich geruggesteund voelt door het reglement dat elk team, op enkele specifieke onderdelen na, volledig haar eigen F1-bolide moet bouwen.

De hoorzitting vandaag duurde naar verluidt ruim 2,5 uur maar er wordt niet verwacht dat er vandaag ook nog een uitspraak zal volgen. Volgens F1-journalist Albert Fabrega zal er vrijdag voorafgaand aan de eerste oefensessie van de 70th Anniversary GP een mededeling volgen.

Ook wanneer we die uitspraak kennen is de zaak echter nog niet definitief beklonken. Er kan door Racing Point en Renault immers nog hoger beroep aangetekend worden. Ook bestaat de mogelijkheid dat Renault, of andere concurrerende teams, andere onderdelen dan de momenteel geviseerde ‘brake ducts’ van de Racing point F1-bolide gaan protesteren.

Ondanks de hoorzitting kan de saga rond de ‘Roze Mercedes’ dus nog wel een enige tijd aanslepen …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}