Pirelli beëindigt 18-inch bandentest voor 2022 na meer dan 4 000 ronden

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

De Italiaanse bandenleverancier Pirelli heeft de bandentests met haar 18-inch banden die tijdens het F1-seizoen 2022 geïntroduceerd worden afgerond.

Gisteren vervolledigde Daniil Kvyat op een nat circuit van Paul Ricard de laatste van maar liefst 36 testdagen ter voorbereiding van de introductie van de 18-inch banden in de Formule 1.

Pirelli liet duidelijk niets aan het toeval over en probeert zo mogelijke kritiek alvast te weerleggen, kritiek die er de voorbije jaren meermaals kwam op de bandenleverancier en die er in het verleden zelfs toe leidde dat nieuw ontwikkelde banden helemaal niet werden gebruikt.

Uiteindelijk werd er ter voorbereiding van de introductie van de 18-inch banden met zogenaamde ‘mule-cars’ gereden die deels aangepast waren aan de nieuwe aerodynamische reglementen. Daarnaast werd er zowel onder droge als natte omstandigheden getest en dit door negen van de tien F1-teams, enkel Williams deed niet mee.

Er werd in totaal op tien verschillende circuits getest en meer dan 4 000 ronden testwerk verricht en dit door het grootste deel van de huidige F1-teams.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022