McLaren: “Tijdens de tweede race werd duidelijk dat Daniel Ricciardo problemen ondervond in onze wagen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tom Stallard, de race-ingenieur van Daniel Ricciardo, heeft tijdens een interview laten verstaan dat pas tijdens de tweede race van het seizoen duidelijk werd dat Daniel Ricciardo problemen ondervond in de McLaren F1-bolide.

Daniel Ricciardo beleefde een moeilijke eerste seizoenshelft bij McLaren. De Australiër leek problemen te ondervinden om zich aan te passen na zijn overstap van Renault naar McLaren. Ook bij McLaren zagen ze de problemen van Ricciardo met de MCL35M niet aankomen. 

“Tijdens de eerste race in Bahrein deed hij het redelijk goed, maar hij had redelijk wat tijd kunnen testen in Bahrein. Ik bedoel niet extreem veel tijd maar een beetje, en het was een circuit dat goed bij hem past,” vertelt Tom Stallard tijdens een interview met de officiële F1-website.

“Vervolgens zagen we in Imola de problemen die hij met de wagen had en we begrepen de problemen die we zouden hebben.”

“We stelden een plan samen om te bekijken wat er anders moest en hoe we gingen reageren. Vanaf dat moment is het opwaarts gegaan, ook al zie je dat niet altijd van buitenaf.”

Volgens Stallard was het ook niet voor Ricciardo zelf altijd duidelijk dat hij vooruitgang aan het boeken was.

“Er zijn een aantal races geweest waarbij hij na de race gefrustreerd was en waarbij ik heb geprobeerd om hem gerust te stellen dat we daadwerkelijk vooruitgang zagen, dat we de goede resultaten nog niet haalden maar dat ze op komst waren.” aldus Stallard. 

Na de zomerpauze slaagde Ricciardo erin om de GP van Italië te winnen, wat volgens Stallard deels te danken was aan de zomerpauze en mentale reset die Ricciardo heeft gedaan.

“De zomerpauze heeft hem geholpen om over alles na te denken en alles op een rijtje te zetten. Hij heeft zich beter kunnen aanpassen aan de manier waarop je met de wagen rijdt. Hij begrijpt nu veel beter hoe je met de wagen moet rijden.”

Volgens Stallard zal nu niet plots alles vlekkeloos verlopen maar zal het door het herwonnen vertrouwen nu wel veel beter gaan voor Ricciardo.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022