Pirelli enorm teleurgesteld over kritiek die het van Red Bull kreeg

Pirelli heeft in een terugblik op het voorbije seizoen tegenover Autosport laten weten dat het enorm teleurgesteld is over de kritiek die Red Bull heeft gegeven op de Italiaanse bandenfabrikant.
image
Paul Hembery, de motorsportdirecteur bij Pirelli, zei tegenover Autosport dat Pirelli enorm teleurgesteld was over de kritiek die Red Bull gaf ten aanzien van Pirelli. Volgens Hembery zorgde de kritiek ervoor dat de positie van de bandenleverancier verzwakt werd.

“Het was overduidelijk teleurstellend want iedereen kreeg dezelfde uitdaging, dat was echt wel zo,” aldus Hembery tegenover Autosport. “Vervolgens was er een strijd tussen verschillende teams over wat wel mocht en niet mocht. Wij werden plots betrokken in die strijd tussen de verschillende teams.”

“Het was echt teleurstellend, zeker als je weet op welke vlotte en dominante manier ze het kampioenschap uiteindelijk wonnen. Het was echt het begin van heel wat commentaar en een ganse discussie die eigenlijk niet had moeten plaatsvinden.”

“We zijn tegelijkertijd een partner en een deelnemer. We hebben steeds gezegd dat wanneer alle teams iets gewijzigd willen zien, dat we dat dan ook zouden doen. Maar om onder zo’n mediadruk komen te staan, dat was erg teleurstellend,” besluit Hembery.

Pirelli kreeg het in 2013 hard te verduren en de bandenleverancier stond ook vaak ter discussie. Van bij het begin van het seizoen gaf Red Bull stevige kritiek op de banden die Pirelli voor het seizoen 2013 had ontwikkeld. Ondanks het feit dat Red Bull en Vettel aan de leiding stonden in het kampioenschap uitte de renstel kritiek op de banden. Red Bull deed dit omdat haar wagen de banden van Pirelli sneller deed slijten dan bijvoorbeeld de wagens van Lotus en Ferrari.

Paul Hembery benadrukt echter dat Pirelli enkel maar gedaan heeft wat het opgedragen werd. Dat het banden ontwikkelt volgens de specificaties en vereisten die hen opgedragen worden.

“Misschien zijn sommige mensen wel vergeten waarom we sommige dingen doen. Indien de sport je bij momenten niet beschermt wanneer je gevraagd wordt om sommige dingen te doen, dan moet je het soms zelf doen,” besluit Hembery.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner