Pirelli looft Verstappen omwille van zijn bandenmanagement

Max Verstappen
Pirelli Motorsport

Pirelli-baas Mario Isola looft Max Verstappen omwille van zijn vaardigheden om zijn banden te sparen tijdens een F1-race.

De Pirelli-baas zwaaide niet alleen met lof naar Max Verstappen maar ook naar Ferrari-rijder Charles Leclerc en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Italiaan haalt aan dat dit het bewijs is dat de rijders nog steeds het verschil kunnen maken met hun vaardigheden in een sport die meer en meer de technologische kant uitgaat.

“We hebben het hier over de twintig beste rijders ter wereld,” aldus Isola tegenover ‘Racingnews365.’ “Het is duidelijk dat ze over grote capaciteiten beschikken.”

“Elke rijder heeft zijn eigen rijstijl en kan het verschil maken als hij weet hoe ver hij kan gaan met de banden. Max is een geweldige rijder in dat opzicht, Lewis ook en ook Charles Leclerc is erg goed als het op bandenmanagement aankomt.”

Isola vertelt dat Max Verstappen hem was opgevallen tijdens de knotsgekke regenrace in Brazilië in 2016.

“Ik was onder de indruk van Max in Brazilië een paar jaar geleden,” herinnerde hij zich. “Zijn prestaties op een natte baan waren geweldig.

“De omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde, maar hij reed ongelooflijk goed”, voegde hij eraan toe. “Misschien was de Red Bull-auto geschikt voor nat weer, maar wat hij deed was hoe dan ook ongelooflijk.”

Ook vorig jaar wist Verstappen het laken naar zich toe te trekken tijdens een race waarin vooral bandenleverancier Pirelli een hoofdrol opeiste, namelijk de ‘70th anniversary GP’ in Silverstone.

“We kozen voor een zachtere band in Silverstone vorig jaar en hij was goed,” aldus Isola, terwijl hij toegaf dat de auto zelf ook een cruciale rol speelde in het bandenmanagement.

“De auto is een belangrijk instrument om de banden langer mee te laten gaan”, beaamde hij. “Wie weet, misschien was de Mercedes-auto wel wat moeilijker voor de banden?”

“Ik kan niet beweren dat de Mercedes-coureurs die dag minder goed waren dan de rest”, gaf hij toe.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023