Pirelli maakt bandenkeuze van teams en rijders voor GP van Australië bekend

Bandenleverancier Pirelli heeft vandaag de bandenkeuzes van de teams en rijders voor het eerste raceweekend van het nieuwe F1-seizoen bekendgemaakt.

Pirelli stelt ieder raceweekend drie verschillende bandencompounds ter beschikking. Voor de GP van Australië zijn dat de medium, soft en supersoft.

Iedere rijder heeft komend seizoen telkens dertien setjes banden om een raceweekend af te werken. Daarbij moet een rijder steeds een setje van de zachtste bandencompound ter beschikking houden voor Q3. Indien de rijder niet doorstoot tot in Q3 dan mag dat zachtste setje banden gebruikt worden tijdens de race.

Bij de meeste teams hebben de rijders dezelfde keuze gemaakt wat de verdeling van de bandenkeuze betreft. Enkel bij de teams van Mercedes, Sauber en Haas hebben de rijders onderling een andere bandenkeuze gemaakt.

Lewis Hamilton koos bijvoorbeeld voor slechts één setje medium-banden, terwijl ook Marcus Ericsson en Romain Grosjean aan één setje genoeg hebben, in tegenstelling tot hun teamgenoten.

Verder maakte ook Manor een opvallende keuze. De meeste rijders opteerden voor slechts één of twee setjes van de hardste bandencompound, de medium band. Pascal Wehrlein en Rio Haryanto hebben in Australië echter vier setjes van de medium band ter beschikking, wat bij hen vooral ten koste gaat van de superzachte bandencompound.

Pirelli liet reeds eerder verstaan dat het door de verschillende keuzes aan bandencompounds meer strategische mogelijkheden en spektakel verwacht.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print