Sebastian Vettel enkel tevreden met de wereldtitel

Sebastian Vettel gaat voluit voor de titel in 2016. Voor de viervoudig wereldkampioen is alleen de titel goed genoeg. Voor de Duitser is het wel moeilijk te voorspellen of zijn team Mercedes kan verslaan.

In een interview met Motorsport-Total liet Vettel blijken volop voor de titel te gaan. Wanneer men vroeg aan de Ferrari-rijder als hij zichzelf in staat acht om vaker de Mercedes rijders te splitsen, antwoordt de Duitser: “Ik hoop dat ik minder vaak tussen hen rijdt, want ik rijd er liever voor.”

Voor Vettel, die derde eindigde in het kampioenschap van 2015, is het moeilijk te voorspellen als zijn doel realistisch is. “Naarmate het seizoen vorderde kwamen we steeds dichter bij Mercedes. Nu we een nieuwe wagen hebben, maken we een goede kans om het gat nog dichter te hebben gemaakt. We moeten nog een paar weken wachten voor we te weten komen hoe dicht we kunnen komen.”

Tegenover het Duitse RTL liet Sebastian Vettel ook al blijken dat enkel ‘races winnen en kampioen worden’ voldoende is voor hem. “Al de rest is niet goed genoeg voor mij en ik denk dat het ook geldt voor Ferrari.” Daarbij moet de Duitser wel vertellen dat hij zijn eisen altijd hoger stelt dan de concurrenten. Daarnaast is hij er zich ook van bewust dat de weg naar de titel ‘heel lang en moeilijk’ is.

Zowel bij Mercedes als bij Ferrari durven ze zich dus nog niet uit te spreken over de krachtsverhouding tussen beide teams. Nico Rosberg liet immers verstaan dat hij ook niet weet als Mercedes nog voor Ferrari is qua snelheid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print