Renault presenteert definitieve livery op 16 maart

Het Renault F1 team zal op 16 maart haar definitieve livery onthullen.

Renault besloot, nadat het als motorleverancier in 2015 een dramatisch slecht seizoen meemaakte, om vanaf 2016 met haar eigen volwaardig team aan de Formule 1 deel te nemen. De Franse constructeur nam daarvoor het Lotus F1 team over, dat in financiële problemen verkeerde.

Bij Renault onthulden ze reeds in Parijs hun F1-plannen maar de definitieve kleurstelling waarmee de renstal tijdens het F1-seizoen 2016 zal deelnemen kregen we nog niet te zien. Tegenover GPUpdate liet een woordvoerster echter weten dat de nieuwe livery voor het F1-seizoen 2016 op 16 maart zal voorgesteld worden.

Daarmee is Renault de laatste renstal die haar livery voor het nieuwe seizoen presenteert en dat doet het dus aan de vooravond van de start van het eerste raceweekend in Australië. Tijdens de twee wintertests ter voorbereiding van het nieuwe seizoen reed Renault met een tijdelijke livery bestaande uit zwart met gele accenten.

Renault liet ondertussen ook al verstaan dat 2016 waarschijnlijk een overgangsjaar zal worden waarna het vooral haar pijlen zal richten op het seizoen 2017. Tijdens dat seizoen zullen er immers ingrijpende reglementswijzgingen geïntroduceerd worden. Die kunnen Renault de kans geven om dichter aan te sluiten bij de top van de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print