Pirelli maakt bandenkeuzes van teams voor GP van Monaco bekend

De GP van Monaco is de eerste race waarin de teams zelf mogen kiezen hoeveel setjes van de verschillende bandencompounds ze wensen te gebruiken.

Omdat het F1-reglement dit seizoen ingrijpend veranderde en er nieuwe bredere banden werden geïntroduceerd bepaalde Pirelli tijdens de eerste vijf races zelf hoeveel setjes er van de drie beschikbare bandencompounds ter beschikking werden gesteld.

De teams beschikten immers over te weinig informatie om een weloverwogen keuze te maken, aangezien er pas enkele weken voor het begin van het seizoen een eerste keer met de nieuwe F1-bolides en banden werd getest. Gezien er tijdens het begin van het seizoen vooral zogenaamde ‘overzeese’ races plaatsvonden hadden de teams daarvoor al hun keuze moeten doorgeven, wat onverantwoord zou geweest zijn.

Monaco is daardoor de eerste race waarbij de teams, net als vorig jaar, zelf mochten opgeven hoeveel setjes ze van de drie verschillende bandencompounds wensten. In Monaco zijn dat de zachte, superzachte en ultrazachte bandencompound. Gezien de karakteristieken van het stratencircuit van Monaco is het logisch dat de teams zo veel mogelijk voor de ultrazachte bandencompound opteerden.

Opvallend is dat Mercedes, samen met Toro Rosso, het enige team is dat slechts negen setjes van de ultrazachte bandencompound koos. Mercedes en Toro Rosso kozen daarnaast voor drie setjes van de superzachte en een setje van de zachte bandencompound.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer