Pirelli maakt nu al bandenkeuzes voor al de F1-races bekend: “We moeten op alles voorbereid zijn”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Pirelli maakte de voorbije jaren om de paar weken bekend welke bandencompounds de teams ieder raceweekend ter beschikking kregen. Omwille van de pandemie met het coronavirus en de mogelijke invloed en last-minute aanpassingen aan de F1-kalender heeft Pirelli voor 2021 besloten om meteen voor al de races de bandencompounds bekend te maken.

Omwille van mogelijke logistieke problemen besliste Pirelli om nu al de bandencompounds kenbaar te maken en ook de teams een vast aantal setjes van iedere bandencompound te geven: twee setjes hard, drie setjes medium en acht setjes soft. Geen vrije bandenkeuze dus meer voor de teams.

“Nu al de bandenkeuzes voor het volledige jaar meedelen helpt de teams en rijders bij het opmaken van hun planning. Het zorgt ook voor een maximale flexibiliteit indien de kalender net zoals vorig jaar omwille van maatregelen door COVID-19 aangepast zou moeten worden,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola.

“De bandenkeuzes zijn dezelfde als vorig jaar, of 2019 indien er vorig jaar niet werd geracet, op twee races na. Zo beschikken de teams over voldoende data. In Azerbeidzjan en Brazilië zijn de bandencompounds zachter.”

Hieronder een overzicht van de bandencompounds die Pirelli selecteerde.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022