Yuki Tsunoda is klein maar ambitieus: “Zo snel mogelijk resultaten neerzetten”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De Japanner Yuki Tsunoda maakt binnen enkele weken zijn F1-racedebuut tijdens de GP van Bahrein. Tijdens het begin van het nieuwe seizoen wil Tsunoda vooral zeer snel en veel bijleren. Vervolgens wil de amper 1m59 grote Japanner snel ‘grootse’ prestaties neerzetten.

Met amper drie testdagen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen, te verdelen over twee rijders, krijgen nieuwkomers zoals Tsunoda niet veel tijd om zich goed voor te bereiden op een F1-debuut. Tsunoda testte eerder gelukkig al wel met de oude AlphaTauri F1-bolide en die ervaring zal goed van pas komen tijdens zijn officieel F1-debuut.

“Ik heb gelukkig voorafgaand aan het seizoen samen met het AlphaTauri-team wat tijd kunnen doorbrengen. Ik ontwikkel dan ook al een goede band met hen en leer ook veel bij van hen, inclusief van Pierre die een ongelooflijk talent is,” vertelt Tsunoda naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe AlphaTauri F1-bolide.

“Mijn belangrijkste doel is zo snel mogelijk resultaten neerzetten en ik kijk enorm hard uit naar het begin van het F1-seizoen.”