Pirelli na grondige analyse: “F1-bolides zullen in 2021 niet trager zijn”

Pirelli Media
Pirelli Media

Bandenleverancier Pirelli heeft na afloop van de driedaagse F1-test in Bahrein een grondige analyse van de rondetijden gedaan en daaruit zou volgens de Italianen blijken dat de F1-bolides ondanks de reglementswijzigingen niet trager zijn.

2021 is voor de Formule 1 een overgangsjaar waarbij er grotendeels met dezelfde wagens als vorig jaar wordt gereden. Er wordt dit jaar immers met hetzelfde chassis als in 2020 gereden, maar er zijn weliswaar enkele kleinere reglementswijzigingen die vooral van invloed zijn op de vloer en de achterkant van de wagens.

Door de verschillende wijzigingen hebben de nieuwe F1-bolides minder downforce en sommigen vrezen dat de wagens daardoor dit jaar een stuk trager zullen zijn. Bij bandenleverancier Pirelli spreken ze dat alvast tegen en verwachten ze geen grote verschillen.

“Het verschil met vorig jaar zal zeer, zeer, zeer klein zijn,” benadrukte Pirelli-motorsportbaas Mario Isola.

“Ik heb enkele berekeningen trachten te maken op basis van de rondetijden en ze vergeleken met vorig jaar. Als we er mee rekening houden dat het circuit zich niet in perfecte staat bevond, we houden rekening met de verminderde downforce en het brandstofniveau, dan denk ik dat de rondetijden gecorrigeerd volgens brandstofniveau niet veel verschillen met wat we vorig jaar gezien hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023