Sergio Perez: “Rijders die van team veranderen zijn benadeeld”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Voor het eerst in jaren is de Mexicaan Sergio Perez van F1-team veranderd. Perez beseft maar al te goed dat dit voor een enorme uitdaging zorgt, zeker als ook Max Verstappen je nieuwe teamgenoot is.

Rijders die voor het eerst in de Formule 1 terechtkomen om van team veranderen hebben dit jaar een extra grote uitdaging. Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen waren er immers slechts drie testdagen, wat erin resulteert dat je als rijder slechts anderhalve dag kon testen.

Na zijn overstap van Racing Point naar Red Bull had ook Sergio Perez graag wat meer tijd in de nieuwe wagen kunnen doorbrengen.

“Idealiter had ik wat meer willen rijden,” vertelde Perez nadat de driedaagse F1-test op zondag werd afgesloten. “Ik bedoel, toen ik uitstapte besefte ik dat dit het was, dat ik de volgende keer in de wagen zou stappen wanneer het al raceweekend is.”

“Het is echt te gek voor woorden, maar het is wat het is. Van team veranderen is niet ideaal. Op dat vlak denk ik dat de rijders die van team gewisseld zijn een nadeel gaan ondervinden tegenover de rijders die reeds ervaring bij het team hebben.”

“Het maakt echter allemaal deel uit van het spelletje. We moeten er het beste van zien te maken, maar veel tijd heb je zeker en vast niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023