Pirelli past bandenmarkering aan

Pirelli heeft besloten om vanaf de GP van Maleisië de bandenmarkeringen aan te passen.
De Italiaanse bandenfabrikant heeft besloten om een ‘gouden’ streep aan de zijkant van de zachte bandencompound toe te voegen. Dit moet ervoor zorgen dat de bandencompound beter te onderscheiden is van de harde bandencompound die zilverkleurig is.

De aanpassing komt er naar aanleiding van klachten van fans. Tijdens de openingsrace in Australië was het naar verluidt moeilijk om de zilvere en gele markeringen van elkaar te onderscheiden.

De ‘gouden’ streep is echter maar een tijdelijke oplossing tot een beter alternatief wordt gevonden.

“We kregen enkele opmerkingen dat de mensen de bandencompounds slecht konden herkennen, ook de streep is geen ideale oplossing,” aldus Paul Hembery.

“Tegen Turkije zullen we een betere markering aanbrengen. We zullen Pirelli en P-Zero met elkaar verbinden door meer kleur. Dat zal ervoor zorgen dat wanneer de banden draaien, het zwart niet meer zal domineren. Het zal eruit zien als een gele cirkel die draait.”

“We zullen dezelfde markering vervolgens ook gebruiken voor de andere bandencompounds. De resultaten van de eerste tests die we deden zijn alvast goed.”

De banden zullen er de komende races dus anders uitzien, al is het misschien eerder de vraag of de teams in Maleisië de regenbanden zullen moeten gebruiken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print