“Pirelli riskeerde de grootste crashes ooit!”

Dat is de mening die Nico Rosberg er op nahoudt na afloop van de GP van België.

Nico Rosberg crashte bijna in de bandenstapels toen hij tijdens de tweede oefensessie op vrijdag plots een klapband kreeg tegen zo’n 300 km/u. De Duitser liet toen al zijn bezorgdheid blijken over de banden en doet dat nu ook na de race.

Pirelli startte een grondig onderzoek naar de oorzaak van de klapband. De Italiaanse bandenleverancier liet weten dat een ‘externe factor’ een snee veroorzaakt had in de band van Nico Rosberg en dat daardoor de klapband was ontstaan. Pirelli liet ook weten dat er structureel geen enkel probleem was met de band maar gisteren, tijdens de race, kreeg Sebastian Vettel plots ook een klapband.

De Italiaanse bandenleverancier schrijft die klapband toe aan de slijtage van de band en zegt dat die klapband niet te vergelijken is met de klapband die Nico Rosberg op vrijdag had. Toch is Nico Rosberg erg bezorgd over de banden en samen met hem ook Sebastian Vettel.

“Het is totaal onaanvaardbaar dat Vettel een klapband kreeg,” zei Rosberg in een video na afloop van de GP van België. “Indien hij of ikzelf iets eerder een klapband had gehad, dan zouden het verschrikkelijke crashes geweest zijn, de grootste crashes ooit! Het circuit is immers enorm snel.”

Rosberg maakt zich dan ook zorgen omdat de volgende race op het circuit van Monza plaatsvindt, het snelste circuit op de F1-kalender. Daar kunnen de gevolgen immers nog dramatischer zijn.

“Het volgende circuit is Monza, het snelste circuit van het jaar. Ze moeten dan ook iets bedenken en de situatie verbeteren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}