Pirelli waarschuwt teams: “Pas op wanneer het regent”

Pirelli heeft de F1-teams gewaarschuwd voor eventuele regen op het circuit van Interlagos.

De Autódromo José Carlos Pace, het circuit waarop dit weekend de GP van Brazilië verreden wordt, heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen. Tijdens de oefensessies kwam er uit de nieuwe asfaltlaag heel wat olie vrij, wat eventueel voor ernstige problemen kan zorgen, zeker wanneer het zou regenen tijdens de race.

Olie en water, dat gaat niet goed samen en kan voor een erg gladde baan zorgen. Paul Hembery van Pirelli waarschuwde dan ook de teams na afloop van de oefensessies op vrijdag.

“Je moet geen expert te zijn om te weten dat olie en water geen goede combinatie zijn. Indien het regent moet men dan ook erg voorzichtig zijn”, aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “De ideale rijlijn is in de regen anders dan wanneer het droog is. De rijders gaan dan op stukken van de baan rijden waar tijdens de oefensessies niet op gereden is. Daar zullen we mee moeten rekening houden, aangezien er veel olie naar boven is gekomen.”

In de nieuwe asfaltlaag zijn op heel wat plaatsen wel groeven aangebracht om het water beter af te voeren, maar dat lost het probleem met de olie die uit het asfalt komt niet op. De teams en rijders zijn dus alvast gewaarschuwd.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print