Pirelli wil Heidfeld als testrijder

Pirelli wil Nick Heidfeld aanstellen om haar banden, die volgend jaar gebruikt gaan worden in de formule 1, te testen. Dat is nodig omdat Bridgestone volgend jaar stopt als bandenleverancier.

De nieuwe bandenleverancier heeft vorige week al getest met een GP2-wagen op het circuit van Paul Ricard, in Le Castellet. De banden die getest werden waren al in ontwikkeling voordat het Italiaanse bandenmerk de titel van bandenleverancier kreeg. Die test werd in ieder geval met succes afgerond.

Nu wil Pirelli testen op de circuits van Monza, Barcelona, Jerez en Paul Ricard. Dat gebeurt waarschijnlijk met de formule 1-wagen van Toyota van vorig jaar. Het enige wat ze nog nodig hebben is een rijder met ervaring. Die zou hen moeten helpen om op het niveau van Bridgestone te komen. Toch is betrouwbaarheid de prioriteit en niet snelheid.

“De testrijder moet niet alleen ervaring hebben, hij moet makkelijk 800 testkilometers kunnen afleggen op één dag.” legt sportdirecteur Paul Hembery uit. “Volgens ons voldoet Nick Heidfels aan die omschrijving. We zien hem als de perfecte testrijder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021