Pirelli wil in 2016 een vijfde bandencompound introduceren

Pirelli is de mogelijkheid aan het bekijken om vanaf volgend seizoen een nog zachtere bandencompound te voorzien.

De Italiaanse bandenfabrikant krijgt geregeld kritiek voor de banden die het voorziet voor de verschillende circuits. Dit seizoen voorzag Pirelli volgens sommigen soms iets te harde en dus te conservatieve bandencompounds, maar mits een mogelijke vrije bandenkeuze zou daar vanaf volgend seizoen een eind aan komen.

Pirelli wil immers er voor zorgen dat teams vanaf volgend seizoen uit de vier beschikbare bandencompounds voor droge weersomstandigheden telkens zelf twee bandencompounds kunnen kiezen (Lees: Pirelli werkt aan oplossing voor vrije bandenkeuze in de F1).

Momenteel zijn er de superzachte, zachte, medium en harde bandencompound, maar mogelijk komt er vanaf volgend seizoen een vijfde bandensoort. Die vijfde bandensoort zou dan speciaal voor de stratencircuits ontwikkeld worden en zou nog zachter zijn dan de huidige superzachte bandencompound. Ondanks het feit dat Pirelli naar circuits als Monaco en Canada haar zachtste bandencompounds meebracht kwam er toch nog veel kritiek. Veel rijders vonden de banden immers nog te hard.

Met de nieuwe vijfde bandensoort wil Pirelli daar dus een antwoord op bieden.

“De zachtste band zal onder de bestaande supersoft komen te staan. Dus het wordt een zachtere variant van het superzachte rubber”, zei een woordvoerder van Pirelli tegen GPUpdate.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}