Pirelli wil officieel F1-bandenleverancier blijven

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli, sinds 2011 de officiële bandenleverancier van de Formule 1, wil graag ook de komende jaren de bandenleverancier van de Formule 1 blijven.

Pirelli heeft momenteel een overeenkomst om tot en met 2019 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 te zijn. Bij Pirelli zijn ze al jarenlang erg fier over hun samenwerking met de Formule 1 en ze willen daar graag een vervolg aan breien.

“We zijn erg blij met de huidige situatie, dat is geen geheim,” aldus Mario Isola, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover het magazine ‘RACER’. “We willen doorgaan. Het hangt uiteraard van veel factoren af maar ja, we zijn zeer blij.”

Eerder had ook al Marco Tronchetti Provera, de CEO van Pirelli, duidelijke taal gesproken en laten verstaan dat hij graag wil dat Pirelli de officiële bandenleverancier blijft.

Normaal gesproken wordt er dit jaar opnieuw een tender uitgeschreven waarbij mogelijke kandidaten voor de rol van F1-bandenleverancier vanaf 2020 zich kunnen melden. Vervolgens zal er beslist worden wie er vanaf 2020 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 wordt.

“Ik geloof dat er dit jaar opnieuw een tender zal uitgeschreven worden, wat betekent dat ze dit jaar een beslissing dienen te nemen. Ik weet niet of het in juni of september zal gebeuren, maar dit jaar zal het gebeuren.”

“Indien er een nieuwe bandenleverancier in de sport wenst te komen dan hebben ze tijd nodig om de banden te kunnen ontwikkelen. Indien wij verder doorgaan dan is er overduidelijk geen probleem.”

Dit jaar heeft Pirelli haar bandengamma voor de Formule 1 uitgebreid tot zeven droogweerbanden en twee soorten voor natte weersomstandigheden. Pirelli wil er op die manier mee voor zorgen dat het spektakel tijdens de races vergroot.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Pirelli motorsport

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023