Pirelli wil veilige oplossing voor vrije bandenkeuze F1-teams

Pirelli wil dat de veiligheid gegarandeerd blijft wanneer de F1-teams vanaf volgend seizoen een vrije bandenkeuze hebben.

Donderdag werd door de F1 Strategy Group in Biggin Hill beslist dat de F1-teams vanaf volgend seizoen een vrije bandenkeuze hebben voor ieder raceweekend. Eerder liet Pirelli weten geen voorstander te zijn van dat idee omwille van logistiek en financiële redenen, maar vooral omwille van de veiligheid.

Pirelli vreest immers dat er veiligheidsproblemen zullen opduiken omdat sommige teams roekeloos zullen omspringen met hun bandenkeuze.

“Indien je de keuze vrij laat dan zal het volgende gebeuren. Eerst en vooral zullen de topteams dezelfde bandencompounds kiezen want ze baseren zich op dezelfde data en ideeën als ons. Vervolgens zullen er wat teams zijn die iets meer risico willen nemen en dan heb je nog enkele die roekeloos zullen zijn bij hun keuze,” zei Paul Hembery, eerder deze week, tegenover Autosport.

“Dat betekent dat ze een bandencompound zullen kiezen die een veiligheidsprobleem zal veroorzaken. Indien er een veiligheidsprobleem is dan kunnen we dat niet aanvaarden.”

Pirelli is echter niet vertegenwoordigd bij de F1 Strategy Group en er werd beslist om wel een vrije bandenkeuze toe te staan. De Italiaanse bandenfabrikant zegt op de hoogte te zijn van de beslissing maar hoopt dat de veiligheid gegarandeerd blijft.

“We hebben er nota van genomen,” zegt Paul Hembery na de beslissing van de F1 Strategy Group in een reactie tegenover Autosport. “Zoals altijd zal Pirelli samenwerken met de teams en de FIA om een veilige oplossing te vinden die ook de nodige resultaten weet te garanderen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print