“We zijn op weg naar de snelste Formule 1 ooit”

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff zullen de reglementswijzigingen die donderdag door de F1 Strategy Group beslist werden er voor zorgen dat de F1-bolides sneller dan ooit tevoren zullen worden.

De reglementswijzigingen die de F1 Strategy Group bepaalde omvatten onder andere het opnieuw bijtanken, een lager gewicht voor de wagens en een hoger toerental voor de motoren. Samen met aërodynamische wijzigingen en het invoeren van bredere banden moet dat er voor zorgen dat de F1-bolides zo’n vijf tot zes seconden per ronde sneller zijn.

Onlangs kwam er nog kritiek van Fernando Alonso dat de huidige generatie F1-bolides veel trager is dan de wagens van tien jaar geleden. De reglementswijzigingen die vanaf 2017 zullen ingaan moeten daar dus verandering in brengen.

“Het uiteindelijke doel is dat we erin geloven dat we de wagen vijf tot zes seconden sneller kunnen maken dan de huidige generatie wagens, wat betekent dat het de snelste F1-bolides ooit zullen worden,” zei Toto Wolff tegenover Autosport. “Dat is opwindend. Het is de belangrijkste beslissing waarbij we allemaal ons hand hebben opgestoken. Allemaal waren we het erover eens dat we dat doel moesten nastreven.”

“We willen er de snelste wagen op de planeet van maken. Dat zal gebeuren en dat is fantastisch nieuws,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print