Plannen van F1 voor Oostenrijk onthuld: “Teams ontmoeten elkaar niet”

Dankzij de Nederlander Giedo Van der Garde weten we hoe de plannen van de F1 er voorlopig uitzien om in Oostenrijk een raceweekend te kunnen organiseren.


Voor ‘Formule 1 Café’ op ‘Ziggo Sport’ deed voormalig F1-piloot Giedo Van der Garde immers navraag bij een bron in het Renault F1 team. De teams kregen immers al voorlopige details van hoe het er aan zou toegaan.

“Als de Grand Prix doorgaat mogen er per team maar 60 man naar het circuit. Vervolgens worden er nog 20 extra ingevlogen. Die blijven in het hotel en worden ingezet indien er mensen ziek worden. Er is geen teamcatering en er zijn geen motorhomes”, aldus Van der Garde.

Het mag dus duidelijk zijn, de Formule 1 wil zo weinig mogelijk personen aanwezig op de Red Bull Ring. Dit vereenvoudigt immers de controles op besmettingen en vermindert ook aanzienlijk het eventueel risico op het verspreiden van het coronavirus.

Een van de vele maatregelen die onder andere genomen wordt is dat de teams niet met elkaar in contact mogen komen.

“Voordat ze daarheen gaan wordt iedereen getest en alle teams krijgen gespreide tijden om naar het circuit te gaan,” aldus Van der Garde. “Red Bull Racing bijvoorbeeld om acht uur en AlphaTauri om kwart over acht. Ze ontmoeten elkaar dan totaal niet.”

Wij zijn alvast benieuwd naar de podiumceremonie na afloop van de race waarbij er minstens 1,5 meter afstand wordt bewaard …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}