“Porpoising kan een ernstig veiligheidsprobleem worden tijdens de races”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russell blikt redelijk tevreden terug op zijn eerste drie testdagen met het Mercedes F1 team in Barcelona. De jonge Brit maakt zich echter wel zorgen over het ondertussen veelbesproken ‘porpoising-probleem’.

De Formule 1 publiceerde zelf op haar sociale media een video van het fenomeen waarbij de Ferrari F1-bolide van Charles Leclerc op het rechte stuk ernstig begint te stuiteren, algemeen gekend als ‘porpoising’.

Ook de andere F1-teams krijgen af te rekenen met het probleem en volgens George Russell moet er dringend een oplossing gevonden worden, anders dreigt het mogelijk een veiligheidsprobleem te worden.

“Het heeft het potentieel om echt een bezorgdheid op het vlak van veiligheid te worden, zeker wanneer we het niet onder controle krijgen,” aldus Russell die tevens voorzitter is van de Grand Prix Drivers Association.

“Wanneer je voluit volgas gaat op het rechte stuk dan ga je tijdens een racesituatie niet plots inhouden wanneer het begint op te treden. We zagen op de video van Charles hoe erg het bij hem was. Ik denk dan ook dat we een oplossing moeten zien te vinden.”

Ook F1-collega Pierre Gasly is het met hem eens, vooral de races kunnen een probleem worden.

“Het was een beetje shockerend toen het de eerste keer op het circuit met de wagen gebeurde want ik verwachtte het niet, we moeten er een weg rondom zien te vinden,” aldus Gasly.

“Ik denk dat we weten dat het onder bepaalde omstandigheden tijdens de race, met de bandendruk die vermindert tijdens bijvoorbeeld een safety car, dat we ermee geconfronteerd kunnen worden en dat het dan een probleem tijdens de race kan worden. We zullen moeten bekijken onder welke omstandigheden het probleem een stuk erger kan worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print