Jos Verstappen beleeft indrukwekkend rallydebuut in België

© Stijn Stroobants
© Stijn Stroobants

Jos Verstappen maakte dit weekend zijn debuut in de rallysport in de Rally van Haspengouw en daarbij legde hij beslag op de achtste plaats in de eindstand.

Dit weekend werd het Belgisch Kampioenschap Rally op gang getrapt met de Rally van Haspengouw en de blikvanger dit jaar was ongetwijfeld Jos Verstappen. De vader van wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen maakte zijn debuut in de rallysport en met een achtste plaats maakte hij meteen indruk.

Het was alweer een tijdje geleden dat we Jos Verstappen achter het stuur zagen maar de Nederlander bewees meteen dat hij het sturen nog niet verleerd is. Na vier proeven moest Verstappen senior slechts eenendertig seconden prijsgeven op de Fransman Stéphane Lefebre. 

Na de lunch verloor Verstappen wat meer terrein, vooral tijdens de laatste proef in Halle-Booienhoven, en strandde hij op een achtste plaats in de algemene eindstand. Toch was er nog reden om te vieren voor Verstappen want in de categorie van de Masters, voor rijders vanaf vijftig jaar, won hij afgetekend met maar liefst drie minuten voorsprong op zijn naaste belager. 

De overwinning in Haspengouw was voor Stéphane Lefebre die in zijn Citroën C3 Gino Bux en Ghislain de Mevius vooraf ging. Belgisch kampioen Adrian Fernémont moest het stellen met een vierde plaats. Lokale held Kris Princen strandde op een zesde plaats en had ongetwijfeld op meer gehoopt met zijn Citroën DS3 WRC.

Foto’s: © Stijn Stroobants
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner