Porsche en Audi nemen deel aan belangrijke vergadering over nieuwe F1-motoren

Porsche
Porsche

Volgens diverse berichten zullen Porsche en Audi later deze week een belangrijke vergadering over de toekomst van de F1-motoren bijwonen op de Red Bull Ring.

De krijtlijnen van het nieuwe motorreglement dat vanaf 2025 in zou moeten gaan moeten nog worden vastgelegd. De diverse stakeholders van de Formule 1 en de FIA zullen zaterdag bijeenkomen om over de motorplannen te overleggen.

Daimler-baas Ola Källenius, John Elkann van Ferrari, Renault CEO Luca di Meo en Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zouden de belangrijke vergadering bijwonen. Daarnaast zijn uiteraard ook F1-baas Stefano Domenicali, motorsportbaas Ross Brawn en FIA-voorzitter Jean Todt aanwezig. Maar ook Porsche CEO Oliver Blume en Markus Duesman van Audi zouden dus aanwezig zijn.

Porsche en Audi zijn de voorbije jaren als dochtermerken van de Volkswagen Groep meermaals in verband gebracht met een deelname aan de Formule 1, meestal als mogelijke motorleverancier. Bij Volkswagen hebben ze er nooit een geheim van gemaakt dat een mogelijke deelname enkel kan indien de motoren ‘eenvoudiger’ en goedkoper zijn.

Laat nu net dat twee aspecten zijn die belangrijk zijn voor het motorreglement dat vanaf 2025 zou gelden. De nieuwe motoren zouden niet erg veel afwijken van de huidige generatie maar ze zouden op technologisch vlak eenvoudiger en goedkoper te bouwen moeten zijn.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »