Porsche onthult hoe dicht het bij een instap in de Formule 1 stond

Porsche-motorsportbaas Fritz Enzinger heeft onthuld hoe enorm dicht het bij een instap in de Formule 1 stond.


Ieder jaar duiken er geruchten op dat Porsche of een ander merk van de Volkswagen Groep plannen heeft om deel te nemen aan de Formule 1. Meestal waren die geruchten gelinkt aan een mogelijke instap als motorleverancier.

Frit Enzinger, de motorsportbaas van Porsche, heeft in een interview met ‘Speedweek’, toegegeven dat het echt niet veel gescheeld heeft of we hadden Porsche daadwerkelijk in de Formule 1 gezien.

Tijdens de beginfase van de motoronderhandelingen voor 2021, waarbij ook Porsche mee aan tafel zat, was er sprake van het eventueel verdwijnen van de MGU-H, wat voor Porsche erg aantrekkelijk zou geweest zijn.

“We waren er zeer dicht bij,” blikt Enzinger terug tijdens een interview met ‘Speedweek’.

“Toen de raad van bestuur in 2017 opdracht gaf om een zeer efficiënte racemotor te ontwerpen hadden we niet alleen een ontwerp klaar, de motor werd ook gebouwd!”

“We waren betrokken tijdens de gesprekken van de FIA en F1-promotor Liberty Media over de nieuwe regels.”

“Uiteindelijk gaf de groep tijdens de bouwfase van de motor de voorkeur aan ‘e-mobiliteit’. De 1.6 liter V6-motor bevond zichondertussen echter al op de testbank.”

Uiteindelijk werd dus besloten om niet als motorleverancier in de Formule 1 te stappen maar wel met Porsche deel te nemen aan de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021