Het verhaal achter de ‘smooth operator’ van Carlos Sainz

Tijdens het seizoen hoorden we het verschillende keren bij Carlos Sainz over de boordradio: ‘smooth operator’, maar waar komt die uitspraak vandaan?


Voor Carlos Sainz was 2019 een zeer sterk F1-seizoen met een zesde plaats in het F1-kampioenschap en vier finishes in de top vijf van een race. We hoorden de Spanjaard dan ook meermaals ‘smooth operator’ zingen over de boordradio maar van waar komt dit?

Sainz zong het refrein van ‘Smooth Operator’ van Sade meermaals voor zijn engineer Tom Stallard en alles lijkt gebaseerd te zijn op een grap.

“Ik heb het nummer tijdens het raceweekend in Engeland heel vaak op de radio gehoord,” aldus Sainz volgens ‘Autosport.com’. “Het is blijkbaar een beroemd nummer.”

“Na afloop van de race in Hongarije zong ik het liedje over de boordradio, dit zonder het goed te beseffen dat het smooth operator was.”

“Mijn team legde het me vervolgens uit wat het was en het leek me wel leuk om mezelf zo te noemen. Daardoor begon ik er een beetje een grap rondom te maken.”

Door de ‘zangkunsten’ van Carlos Sainz is het nummer een hype geworden onze zowel zijn fans alsook F1-fans. Op sociale media wordt het vaak vernoemd en er zijn heel wat hilarische reacties op posts over het nummer of op video’s van Carlos Sainz die ‘smooth operator’ zit te zingen in zijn wagen.

Wie de ‘smooth operator’ en zangkunsten van Carlos Sainz wil aanhoren kan onderstaande video bekijken:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print