Sebastian Vettel: “Ik ben er van overtuigd dat ik van iedereen kan winnen”

Ondanks een teleurstellend F1-seizoen dit jaar is Sebastian Vettel naar eigen zeggen nog steeds zeer gedreven en is hij er van overtuigd dat hij van iedereen op de grid kan winnen.


Omdat Vettel dit jaar zijn meerdere moest erkennen in zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc wordt er vaak de vergelijking gemaakt met Vettel zijn F1-seizoen in 2014. Ook toen moest Vettel zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot.

Daniel Ricciardo haalde het in de wk-stand toen van Vettel en aan het einde van het seizoen verliet Vettel Red Bull om de overstap naar Ferrari te maken. Toch is de situatie volgens Vettel nu anders.

“Ik zie het zo helemaal niet,” antwoordde Vettel tegenover Christian Menath van Motorsport-Magazin, op de vraag of hij problemen heeft wanneer teamgenoten hem onder druk zetten.”

“Ik begrijp dat mensen verwijzen naar 2014. Ik verloor toen van Daniel, maar ik weet ook dat er in 2014 dingen niet verliepen zoals we gehoopt hadden.”

“Mijn belangrijkste doel in 2014 was niet om het podium te halen of vijfde te eindigen, ik wou races winnen.”

“Misschien was mijn attitude enigszins anders dan die van Daniel, maar los daarvan was 2014 geen al te best jaar.”

“Ik wil niet zeggen dat ik pech kende. Maar ik werd enkele keren teleurgesteld, de wagen die niet werkte zoals het hoorde enzovoort. Dat vertekent ook de cijfers.”

Volgens Vettel is het vooral belangrijk hoe je zelf als rijder terugblikt op een F1-seizoen en hoe je je er zelf bij voelt, niet wat de buitenwereld er van denkt.

“Het is belangrijk dat ik weet hoe het jaar is verlopen en hoe ik me erover voel,” aldus Vettel.

“Ik heb Daniel zijn succes vanuit de eerste lijn meegemaakt, ik was zijn teamgenoot. Ik doe dat nog steeds, daar heb ik geen probleem mee.”

Vettel zijn contract bij Ferrari loopt eind 2020 af en zijn mindere prestaties leidden zelfs al tot speculaties over een vroegtijdig F1-afscheid. Vettel zelf is er echter van overtuigd dat hij ook vandaag nog in staat is om van iedereen op de startgrid te winnen.

“Ik heb er echter ook alle vertrouwen in dat ik iedereen kan verslaan op de grid staat, ik ben niet bang van competitie,” vindt Vettel.

“Het tegenovergestelde zou totaal onlogisch zijn. Indien je wil winnen en competitie vreest, dat zijn twee zaken die niet samengaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen