Porsche schrijft de Formule 1 voorlopig af: “Onze focus ligt elders”

Porsche
Porsche

Porsche, onderdeel van de Volkswagen Groep, heeft bevestigd dat het haar focus voorlopig op andere raceklassen dan de Formule 1 legt. Desondanks zal het de ontwikkelingen in de sport van nabij blijven volgen.

Aanvankelijk leek er een huwelijk in de maak tussen Red Bull en Porsche maar de door iedereen verwachtte samenwerking vanaf 2026 komt er niet, al leek er wel een mondeling akkoord te zijn geweest. Uiteindelijk maakte Red Bull in september vorig jaar bekend dat de onderhandelingen met Porsche definitief waren afgesprongen.

Sindsdien bleef het opmerkelijk stil rond de toekomstplannen van Porsche wat betreft de Formule 1. Het stond in schril contrast met zustermerk Audi dat een samenwerking met Sauber Motorsport aankondigde. Het huidige Alfa Romeo Racing zal vanaf 2026 immers het Audi F1 fabrieksteam worden. Bij Porsche lijkt er op korte termijn echter geen F1-deelname meer in te zitten, zo bevestigde Porsche zelf via een statement.

“Motorsport zal altijd tot de kern van onze identiteit als merk behoren,” zo luidt het in een statement van Porsche. “De Formule 1 blijft interessant als raceklasse voor ons.”

“We zullen blijven strijden voor overwinningen in het WEC en de IMSA, net als in de Formule E. Dat is onze traditie en onze belangrijkste focus ligt daar.”