Zorgt regen tijdens raceweekend GP van Australië voor spektakel?

Australian Grand Prix Organisation
Australian Grand Prix Organisation

Komend weekend vindt nog maar het derde raceweekend van het nieuwe F1-seizoen plaats maar het kan wel al het eerste raceweekend worden waarin de sessies door regen verstoord worden.

Met de eerste twee races die plaatsvonden in Bahrein en Saoedi-Arabië was de kans op regen bijzonder klein maar met de GP van Australië komend weekend komt daar verandering in. Er wordt voor de komende dagen immers regen voorspeld voor Melbourne.

Vrijdag zou droog beginnen maar naarmate de dag vordert zou de regenkans aanzienlijk toenemen. Van de drie dagen waaruit het raceweekend bestaat is vrijdag ook de dag waarop het meeste regen wordt voorspeld. Die regen kan dan ook een serieuze invloed hebben op het verloop van het raceweekend.

In welke mate kiezen de teams er bijvoorbeeld voor om op vrijdag eventueel in de regen het circuit op te gaan. Veel zal afhangen van of er al dan niet regen wordt voorspeld voor de kwalificatie en de race. Wat zaterdag betreft wordt er eerder vroeg op de dag een regenkans voorspeld, maar die voorspelling kan nog aanzienlijk veranderen, waardoor er eventueel ook tijdens de kwalificatie regen valt.

Op zondag, wanneer de race wordt verreden, zullen we naar alle waarschijnlijkheid een droge race beleven. De voorlopige voorspelde regenkans bedraagt zondag slechts 20 procent.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print