Preview: GP van Hongarije: Wie gaat als leider de zomerpauze in?

Met één punt verschil tussen WK-leider Sebastian Vettel en Lewis Hamilton gaan we naar de laatste race voor de zomerpauze: de GP van Hongarije. Vettel zal alles uit de kast moeten halen, aangezien Hamilton al vijf keer won op het circuit van Boedapest.

Na tien van de twintig races is het verschil tussen de eerste en de tweede in het kampioenschap slechts één punt, met het voordeel voor Sebastian Vettel. Feit is wel dat Mercedes de laatste races afstand aan het nemen is van Ferrari in de ontwikkelingsrace. Geen van beide rijders zal als tweede de zomerpauze willen ingaan, dit om de positieve sfeer te behouden.

De laatste race voor de zomerpauze wordt afgewerkt op de Hungaroring, die 4 381 meter lang is. Op zondag worden er dan ook 70 ronden gereden. Ondanks de korte rechte stukken zijn er toch twee DRS-zones, langs start en finish en tussen bochten één en twee.

Lewis Hamilton staat momenteel tweede in de lijst van rijders met de meeste poleposities, namelijk 67. Dit weekend kan er echter verandering in komen. Als de Brit op zaterdag tijdens de kwalificatie de snelste tijd rijdt, dan komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Michael Schumacher. Verder is Lewis Hamilton met vijf overwinningen de absolute recordhouder van het huidige deelnemersveld. Alonso, Räikkönen, Ricciardo en Vettel wonnen elk één keer.

Ook Kimi Räikkönen voelt zich thuis op de Hungaroring. De Fin stond maar liefst zeven keer op het podium in Hongarije, evenveel als Michael Schumacher en Ayrton Senna.

De Hungaroring, ook wel bekend als het ‘Mickey Mouse’ circuit, vraagt niet veel motorvermogen, waardoor het hopen is op een goede prestatie en punten voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Ook Red Bull zou hier goed uit de voeten moeten kunnen, wat noodzakelijk zal zijn voor de gemoedsrust van Max Verstappen.

Pirelli kiest dit weekend voor de medium, zachte en superzachte banden.

Het wordt een zonnig weekend in Boedapest. De temperaturen zullen stijgen van vrijdag, zo’n 27 graden, op zondag naar 33 graden.

Tijdsschema GP van Hongarije:
– Vrijdag 28 juli 10:00 – 11:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 28 juli 14:00 – 15:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 29 juli 11:00 – 12:00: Derde vrije training
– Zaterdag 29 juli 14:00 – 15:00: Kwalificatie
– Zondag 30 juli 14:00: Race

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”f1_hongarije_vlaggen_headline.jpg”;}
Met één punt verschil tussen WK-leider Sebastian Vettel en Lewis Hamilton gaan we naar de laatste race voor de zomerpauze: de GP van Hongarije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022