Verstappen sluit overstap naar Ferrari of Mercedes niet uit maar behoudt vertrouwen in Red Bull

Max Verstappen zegt dat het bij Red Bull beter moet en sluit een eventuele overstap in de toekomst naar Ferrari of Mercedes niet uit. Tegelijkertijd behoudt Verstappen zijn vertrouwen in Red Bull.

Max Verstappen had verwacht om dit seizoen op regelmatige basis te kunnen strijden voor overwinningen, mogelijk zelfs voor de wereldtitel. Het gewijzigde reglement in combinatie met een sterk verbeterde F1-bolide van Red Bull en een verbeterde Renault-motor moesten daarvoor zorgen.

Het tegenovergestelde is echter waar. Max Verstappen won vorig jaar zijn eerste race voor Red Bull en kon zich de races nadien regelmatig in de kijker rijden. Dit seizoen moest Verstappen al tijdens vijf van de tien races zijn wagen aan de kant parkeren en opgeven. Verstappen behaalde dit seizoen nog maar 57 punten en staat zesde in de wk-tussenstand, een groot verschil met teamgenoot Daniel Ricciardo, die reeds één overwinning behaalde, 117 punten behaalde en vierde staat bij de constructeurs.

Dit alles leidt overduidelijk tot frustraties bij de Nederlander en zijn management. Verstappen zijn manager liet onlangs nog verstaan ongeduldig te worden en dat Red Bull zich dringend dient te verbeteren. Verstappen wil dan ook liefst in de beste wagen zitten en dat impliceert indirect ook dat hij graag voor Ferrari of Mercedes zou rijden.

“Ik besef dat Ferrari een schitterende geschiedenis in de Formule 1 heeft. Hetzelfde geldt trouwens voor Mercedes. Om eerlijk te zijn wil ik in de best mogelijke wagen zitten. De kleur van de wagen maakt mij niet uit,” aldus Verstappen.

Het is geen geheim dat Ferrari en Mercedes vroeg of laat maar al te graag Verstappen in hun wagen zouden willen zien rijden. De Nederlander sluit een eventuele overstap in de toekomst dan ook niet uit, al behoudt hij naar eigen zeggen wel het vertrouwen in Red Bull.

“Ik geloof in de sterkte van Red Bull. We bevinden ons op de juiste weg. De wagen en de motor worden constant beter.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022