Preview: GP van Monaco

Na vijf races in dit spannende seizoen komt Mercedes naar Monaco nadat het de laatste twee races won. Kunnen ze er een derde aan toevoegen in het voor hen moeilijke stratencircuit in Monte Carlo? Of slagen Sebastian Vettel en Ferrari er in om hun titelkansen terug op het juiste spoor te krijgen?


Na een toevallige overwinning in Azerbeidzjan met het nodige geluk, won Lewis Hamilton ook in Spanje. Een welverdiende overwinning voor het dominante Mercedes, met Valtteri Bottas die tweede werd. Mercedes lijkt dan ook helemaal terug in het goede ritme te zitten. Het belooft dan ook opnieuw een onvoorspelbare race te worden. Sebastian Vettel zal vastberaden zijn om de leiding in het kampioenschap terug over te nemen. Maar de grote favoriet, volgens Mercedes, is Red Bull. Na een aantal incidentrijke races, wist Max Verstappen in Spanje zijn eerste podium van het seizoen binnen te halen.

Maar het gaat niet alleen om de top drie. Daarna komen teams zoals Renault, McLaren, Haas en Force India die een intense strijd uitvechten om de vierde plaats. Door de karakteristieken van het circuit kunnen de kaarten wel eens volledig anders komen te liggen, waardoor een verrassing in de maak is.

De GP van Monaco heeft geen introductie nodig. Het is al de 65ste keer dat er in de smalle straten van Monaco geracet zal worden. Vorig jaar won Sebastian Vettel de race, nadat Kimi Räikkönen op pole startte.

Omdat het erg moeilijk inhalen is in de straten van Monaco, zal de strijd voor de polepositie erg intens worden. In de voorbije 64 races, startte de winnaar steeds derde of hoger.

Maar wat zijn de ingrediënten om succesvol te zijn in Monaco? Wel: precisie, uitstekende techniek en tonnen lef. Er is geen foutenmarge op het circuit dat omringd is door muren. Daardoor wordt er heel wat concentratie gevraagd van de rijders.

Pirelli neemt voor het eerste de hyperzachte banden mee. Verder zullen we ook de superzachte en ultrazachte zien in Monaco, aangezien er veel mechanische grip nodig is maar niet veel gevraagd wordt van de banden. De meest zachte banden zijn hier dan ook meer dan welkom.

Zoals wel vaker in Monaco, wordt het dit weekend vooral zonnig. De temperaturen stijgen van 21 graden op donderdag naar zo’n 23 graden op zaterdag en zondag. Inderdaad, donderdag, want de eerste en tweede vrije trainingen worden in Monaco op donderdag afgewerkt.

Tijdsschema GP van Monaco:
– Donderdag 24 mei 11:00 – 12:30: Eerste vrije training
– Donderdag 24 mei 15:00 – 16:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 26 mei 12:00 – 13:00: Derde vrije training
– Zaterdag 26 mei 15:00 – 16:00: Kwalificatie
– Zondag 27 mei 15:10: Racea:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:41:”monaco_preview_redbull_haven_headline.png”;}
Na vijf races in dit spannende seizoen komt Mercedes naar Monaco nadat het de laatste twee races won. Kunnen ze er een derde aan toevoegen in het voor hen moeilijke stratencircuit in Monte Carlo?

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023