Preview: GP van Spanje

Met de Grote Prijs van Spanje staat de vijfde race van het seizoen alweer op het programma. Het F1-circus komt voor het eerst dit seizoen naar Europa. Dit gaat traditioneel gepaard met veel updates op de wagens.

Na een pauze van drie weken na de GP van Bahrein, is het nu tijd voor de GP van Spanje. Het Circuit de Catalunya is erg bekend bij de teams. Het is namelijk het drukst bezochte circuit van het seizoen. Er werden twee wintertest afgewerkt op het circuit in Spanje. Na de race van aankomende zondag, volgt er ook nog een test. Het circuit kent dus geen verrassingen voor de teams. Het is dan maar te hopen dat de race niet saai wordt, wat meestal wel het geval is wanneer de teams het circuit goed kennen.

Het Circuit de Catalunya is in totaal 4 665 meter lang, waardoor er 66 ronden zullen afgelegd worden tijdens de race. Het DRS-systeem mag twee keer gebruikt worden. Zoals vaak is de ene zone op het stuk van start en finish. De andere zone ligt tussen bocht negen en tien, wat aan de andere kant van het circuit ligt.

Vorig jaar was het niet bepaald de spannendste wedstrijd. Lewis Hamilton was opnieuw een maatje te sterk voor Rosberg.

Wie herinnert het zich nog? De winnaar van de GP van Spanje in 2012? Pastor Maldonado ging verrassend genoeg lopen met de eerste plaats. Hij reed een foutloos weekend. De kans dat Maldonado ook dit weekend wint is klein, maar misschien slaagt de Venezolaan erin om zijn eerste punten van het jaar te scoren.

Schrik niet wanneer u nieuwe zwarte wagens op het circuit ziet rondrijden. McLaren-Honda heeft namelijk hun livery vernieuwd. U zal dus vanaf komend weekend de wagens van Jenson Button en Fernando Alonso in een nieuw pakje zien. Volgens McLaren zelf is het vooral om het visuele aspect te verbeteren.

Pirelli heeft ervoor gekozen om de harde en de medium banden mee te nemen naar Spanje.

Dit weekend word er geen regen voorspeld in Montmelo, in de buurt van Barcelona. Vrijdag wordt het 29 graden, met een stralende zon. Ook zaterdag schijnt de zon en wordt het een graad of 26. Zondag is de kans groter op een wolkje en wordt het 27 graden.

Tijdsschema voor de GP van Spanje:
– Vrijdag 8 mei, 10:00 – 11:30: eerste vrije training
– Vrijdag 8 mei, 14:00 – 15:30: tweede vrije training
– Zaterdag 9 mei, 11:00 – 12:00: derde vrije training
– Zaterdag 9 mei, 14:00 – 15:00: kwalificatie
– Zondag 10 mei, 14:00: race
a:0:{}
Verstappen blikt tevreden terug op eerste dag in Monaco.
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”spanje_preview_headline.jpeg”;}
Met de Grote Prijs van Spanje staat de vijfde race van het seizoen alweer op het programma. Het F1-circus komt voor het eerst dit seizoen naar Europa. Dit gaat traditioneel gepaard met veel updates op de wagens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed