Max Verstappen: “Puntenfinish mogelijk in Spanje, meer op komst tegen Oostenrijk”

Verstappen hoopt zondag na enkele problematische races nog eens in de punten te finishen.

Na de trackwalk op donderdag was Max Verstappen alvast redelijk positief voor de race op zondag, al blijft het uiteraard afwachten wat de nieuwe krachtsverhoudingen zijn nu alle teams een pakket aan updates introduceren voor de GP van Spanje.

“De belangrijkste updates ter verbetering aan de auto zullen waarschijnlijk richting de GP van Oostenrijk komen. De kleine veranderingen die het team nu al heeft aangebracht, brengen ons hopelijk een paar tienden, maar dat is afwachten. Ik heb er vertrouwen in dat we een goede auto hebben,” zei Verstappen na de trackwalk tegenover zijn officiële website.

De Nederlander wil zondag in de punten finishen en hoopt dat de updates van Toro Rosso goed werken.

“Ik zie niet in waarom we niet voor de punten zouden kunnen vechten. Zevende of achtste lijkt mij een realistisch doel, want ik blijf optimistisch. Als alles werkt, moet dat zeker mogelijk zijn.”

Verstappen hoopt uiteraard ook dat de aangepaste Renault-motor een herhaling van eerder uitvalbeurten zal weten te voorkomen.

“Renault moet wel. Hopelijk blijken de mooie resultaten uit de windtunnel ook op het circuit te gelden. Maar de betrouwbaarheid van de motor is het allerbelangrijkste. Als die in orde is, zitten er sowieso punten in. Maar het zal even goed lastig worden, want ook de concurrentie zit natuurlijk niet stil,” besluit Verstappen.
a:0:{}
De voorbije weken waren er geruchten dat Valtteri Bottas zijn landgenoot Kimi Raikkonen zou gaan vervangen bij Ferrari. Kimi Raikkonen zelf maakt zich alvast geen zorgen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen