Alonso: “Ik maak me geen zorgen om hier opnieuw te rijden”

Fernando Alonso maakt zich geen zorgen om opnieuw op het Circuit de Barcelona-Catalunya te rijden. De Spanjaard keert dit weekend voor het eerst sinds zijn crash terug naar het circuit.

Fernando Alonso crashte op 22 februari tijdens een wintertest op het circuit de Barcelona-Catalunya. De Spanjaard verbleef lange tijd in het ziekenhuis en moest zelfs op doktersadvies de eerste race van het nieuwe seizoen missen.

Morgen zal Alonso voor het eerst sinds zijn crash opnieuw door bocht nummer 3 van het Circuit de Barcelona-Catalunya rijden. Bocht nummer 3, de bocht waaruit hij wegreed, de controle over zijn wagen verloor en vervolgens crashte.

Echt duidelijkheid met betrekking tot de oorzaak van crash kwam er nooit. McLaren zei dat onvoorspelbare en hevige windstoten aan de basis lagen van de crash, Alonso zei dan weer dat er een probleem met zijn stuur was. De Spanjaard maakt zich echter geen zorgen en zegt dat wat toen gebeurd is tot het verleden behoort.

“Ik maak me geen zorgen,” zei Alonso toen hem gevraagd werd naar de crash. “Het is een ongeval dat drie maanden geleden heeft plaatsgevonden en jammer genoeg duurde het iets langer dan gepland om te herstellen. De impact was een beetje ongelukkig en zorgde ervoor dat ik iets langer dan een maand niet in de wagen zat. Ik keer hier met volledig vertrouwen terug en ben helemaal gemotiveerd om te presteren en een goed resultaat neer te zetten voor mijn thuispubliek.”

Alonso plant wel een etentje met het personeel van het ziekenhuis dat hem heeft verzorgd na zijn crash.

“De week dat ik in het ziekenhuis verbleef werd ik verzorgd door het beste medisch personeel dat ik mij kon wensen. Ze waren enorm goed en vriendelijk tegen mij. Ik plan een etentje met hen op zondag, aangezien ik hier tot maandag zal blijven omwille van een evenement met mijn sponsors. Zondagnacht zal al de stress van de race gepasseerd zijn. Ik zal een rustig plekje zoeken om met hen allemaal een etentje te hebben,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Lewis Hamilton heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd neergezet. De Brit liet een besttijd noteren aan het begin van de sessie, waarna de regen er voor zorgde dat er ongeveer een uur niet gereden werd.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed