Valtteri Bottas ontkent voorakkoord te hebben getekend bij Ferrari

Valtteri Bottas werd de voorbije dagen gelinkt aan Ferrari. De Fin zou een voorakkoord getekend hebben bij de Italiaanse renstal, maar Bottas moet eens goed lachen met de wilde verhalen die over hem de ronde doen.

Eerder deze week wou Maurizio Arrivabene niet uitsluiten dat hij een overeenkomst met Bottas had. Volgens geruchten in de Italiaanse media zou Bottas een voorakkoord getekend hebben om in 2016 of 2017 de overstap naar Ferrari te maken.

Die overstap zou afhangen van de toekomst van Kimi Raikkonen bij Ferrari. De landgenoot van Bottas heeft een contract tot eind dit seizoen maar heeft voorlopig nog geen contractverlenging voor 2016 getekend.

Bottas zelf moet alvast lachen met de speculaties over zijn toekomst, al laat hij ook wel weten dat hij voor 2016 nog geen contract heeft getekend bij Williams.

“Nee,” antwoordde Bottas op de vraag of het nieuws juist was.

“Ik heb heel wat verhalen gelezen en soms is het erg grappig om ze te horen. Je weet immers zelf maar al te goed hoe het echt is en sommigen verzinnen echt compleet gekke dingen. Feit is dat ik me momenteel volledig op het huidige seizoen focus. Ik wil het maximaal haalbare eruit halen voor het team en wat de rest betreft weet ik het nog niet,” aldus Bottas.

Bottas kreeg vervolgens te horen dat het toch bijna onweerstaanbaar moet zijn om voor Ferrari te rijden, waarop de Fin al lachend het volgende antwoordde: “Ik probeer simpelweg het best mogelijke uit dit seizoen te halen dat is iets waarover mijn management moet nadenken. Ik ben er zeker van dat ze voor de komende jaren een plan voor mij hebben.”


a:0:{}
Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd neergezet.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022