Prins Albert van Monaco: “Ferrari moet in de F1 blijven”

De mogelijke budgetbeperking heeft de voorbije weken al tot heel wat commotie geleid. Dat is ook prins Albert van Monaco niet ontgaan.
Voor Monaco is de jaarlijkse F1-race een hoogtepunt op de kalender. Ook voor Monaco is het dus belangrijk dat er een oplossing komt voor het debacle rondom de budgetbeperking en het mogelijk afscheuren van enkele teams van de F1.

Dat beseft ook Albert van Monaco en in een interview met de BBC liet hij zijn mening over de Formule 1, Ferrari en de belangrijkheid van het F1-circus voor Monaco duidelijk verstaan. Zo werd aan Albert ondermeer de vraag gesteld wat hij zou doen als Ferrari een appart kampioenschap zou starten dat los zou staan van de huidige Formule 1.

“Het is moeilijk om tegende de regerende macht van de sport in te gaan, maar je wil wel dat iedereen faire en gelijke kansen krijgt (om een race te organiseren). Ik ben ervan overtuigd dat we het ons niet kunnen veroorloven om teams zoals Ferrari of Renault te verliezen. Het zou zo slecht zijn voor het imago van de sport dat ik denk dat er een oplosisng zal gevonden worden,” besluit Albert van Monaco.

Zoals reeds eerder gezegd is de impact van het mogelijk wegvallen van een F1-race voor Monaco onvoorstelbaar groot. Het is daarom dan ook ondenkbaar dat er een jaar zou zijn waarin er geen F1-race zou plaatsvinden in het prinsdom.

“De economische impact kan geschat worden op honderden miljoenen euro’s. Het maakt ook deel uit van de historiek van Monaco. Mocht er dan ook een reglementswijziging komen, dan zullen we alles in het werk stellen om de GP te behouden,” zei Albert. “We zijn dan ook erg tevreden met de samenwerking met de FIA en met alle andere partijen in de F1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023