“Problemen in Canada hebben Mercedes sterker gemaakt”

Voor het eerst dit seizoen ondervond Mercedes ernstige problemen. Rosberg was blij dat hij in Canada de finish kon halen, terwijl Lewis Hamilton moest opgeven. Volgens Hamilton hebben de problemen er echter voor gezorgd dat Mercedes nog sterker is geworden.
image
Beide wagens ondervonden op hun krachtbron een probleem met de MGU-K unit, dat een onderdeel is van het energy recovery system. Uiteindelijk kreeg Hamilton bijkomend af te rekenen met problemen aan de achterste remmen, waardoor de Brit uiteindelijk moest opgeven.

Hamilton is er echter van overtuigd dat hetzelfde probleem niet opnieuw zal opduiken en dat Mercedes alleen maar sterker is geworden door de problemen die het in Canada ervaarde.

“We hebben zeker en vast niet aan competitiviteit ingeboet. We hebben enkel door die problemen bijkomende ervaring opgedaan, net als bij andere problemen die je soms ervaart,” aldus Hamilton. “Los van het feit dat je punten hebt verloren zet je een stap achteruit en ga je de situatie proberen te begrijpen en rechtvaardigen. Indien we een gelijkaardige situatie zouden ervaren kunnen we er nu veel beter mee omgaan. De wagen is bovendien hersteld en het zal niet meer opnieuw gebeuren.”

Hamilton kijkt momenteel tegen een achterstand aan van 22 punten ten opzichte van teamgenoot Nico Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}