Problemen met Ferrari F1-bolide erger dan gedacht: “Alles moet verbeterd worden”

Ferrari kende een desastreuze start van het nieuwe F1-seizoen. Amper drie races ver lijken de Italianen al uit de titelstrijd te zijn geslagen en dat heeft allemaal te maken met de SF1000 die ondermaats presteert.


Met veel trots stelde Ferrari in februari in het Romolo Valli Theater in Reggio Emilia de SF1000 voor. De wagen dankte haar naam aan de duizendste F1-race die de Scuderia dit jaar zullen afwerken maar tot dusver stopt daar het sprookje dat Ferrari probeerde te schrijven.

Tijdens de drie eerste races van het ingekorte F1-seizoen 2020 bleek duidelijk dat de SF1000 veel te traag is. De wagen komt niet eens in de buurt van de Mercedes W11 waarin Lewis Hamilton en Valtteri Bottas behoudens tegenslag onderling de titelstrijd lijken te gaan beslechten.

Volgens Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, zal het veel werk en tijd vragen om van de SF1000 een competitieve wagen te maken. En de wagen competitief maken is absoluut noodzakelijk want door de uitbraak van het coronavirus heeft de Formule 1 ervoor gekozen om ook in 2021 grotendeels met de huidige wagens te rijden.

“Het zal lang duren,” aldus Mattia Binotto volgens ‘Motorsport-Total’. “We kunnen het niet binnen een paar weken oplossen.”

“Ik denk dat we geduld nodig hebben. Ik heb al vaak gezegd dat we op alle vlakken een achterstand hebben. Wanneer je op alle vlakken serieuze vooruitgang moet boeken dan lukt dat niet met één spitsvondigheid, een eenvoudige oplossing of een pakket met updates. Het zal een tijdje duren. Hoe lang? Daar kan ik geen antwoord op geven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023