Verbrandt Mercedes olie met haar F1-motor?: “Die witte rook komt ergens vandaan”

De Nederlander Jan Lammers stelt zich vragen bij de F1-motor van Mercedes die volgens hem net iets te veel rook maakt.


Honda, Renault en Ferrari, Mercedes geeft ze met haar motor opnieuw allemaal het nakijken. Vorig jaar was de Ferarri-motor nog de beste krachtbron in de Formule 1 maar nu is dat opnieuw duidelijk de Mercedes-motor.

Mercedes domineert zoals nooit tevoren het F1-seizoen en dat heeft het zeker en vast niet alleen aan het wagenontwerp, het veelbesproken ‘DAS-systeem’, of de tegenvallende prestaties van de concurrentie te danken. De Mercedes F1-motor vormt immers opnieuw de absolute benchmark.

Volgens Jan Lammers maakt de Mercedes-motor echter opmerkelijk veel witte rook, iets dat vroeger ook bij de Ferrari-motor te zien was toen die ervan verdacht werd ‘vals spel te spelen’.

“Wat ik momenteel nog onderbelicht vindt is de witte rook bij de motoren van Mercedes,” aldus Lammers tegenover ‘GPblog’.

“Dat kan alleen maar olie zijn wat ze verbranden. Het kan niet zijn dat de motor iets te rijp staat, dus het moeten andere toevoegsels zijn.”

Lammers vraagt zich vervolgens af of de FIA nu ook de Mercedes-motor aan een grondig onderzoek zal onderwerpen en wat de conclusies daarvan zullen zijn.

“Die witte rook dat is iets wat uit de uitlaat komt. En daar kan niks uitkomen wat er niet in de motor gaat. We hebben het over de Ferrari-gate gehad met die brandstof, maar ik ben erg benieuwd wat de toekomst gaat uitwijzen wat het nou is bij Mercedes”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print