Promotor na aanslag: “GP van Saoedi-Arabië gaat door zoals gepland”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ondanks de aanval op een faciliteit van Aramco in Jeddah zal de rest van het raceweekend in Saoedi-Arabië zoals gepland gewoon doorgaan, zo laat de promotor van de race weten.

“We zijn er ons van bewust dat er eerder deze namiddag een aanval heeft plaatsgevonden op het distributiecentrum van Aramco,” aldus een statement van de ‘Saudi Motorsport Company’.

“De organisatoren van de race blijven in direct contact staan met de veiligheidsdiensten in Saoedi-Arabië, net als met de F1 en de FIA, dit om er voor te zorgen dat al de nodige veiligheidsmaatregelen genomen worden.”

In hetzelfde statement viel ook te lezen dat “alles gedaan wordt om de veiligheid van de bezoekers van de GP van Saoedi-Arabië, de rijders, teams en stakeholders te garanderen.”

“Het raceweekend zal zoals gepland doorgaan. De veiligheid van al onze gasten blijft onze belangrijkste prioriteit en we kijken uit naar het verwelkomen van de fans voor een weekend van premium racen en entertainment.”

Update 20u50:
Na de meeting tussen de F1, de FIA en de teams werd bekendgemaakt dat het raceweekend inderdaad zoals eerder aangegeven gewoon zoals gepland zal doorgaan.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023