Prost: “Ferrari is de favoriet voor de titel”

F1-legende Alain Prost gelooft dat Ferrari dit jaar de titel eindelijk nog eens naar Maranello kan brengen. Hij baseert zijn uitdrukking op de huidige vorm van de rode bolides.


De Scuderia heeft op dit moment het beste pakket in de paddock, met Sebastian Vettel die de eerste twee races van het seizoen won.

Alain Prost, voormalig Ferrari-rijder, denkt dat Ferrari in staat is om de concurrentie achter zich te houden en zo het meeste kans te maken op het winnen van het wereldkampioenschap.

“Ik maakte vorig jaar een fout toen ik zei dat Ferrari het moeilijk heeft als er een verandering in het reglement is’, vertelt Prost tegenover het Italiaanse Autosprint.

“Mercedes en Red Bull leken tijdens de wintertesten de bovenhand te hebben, maar uiteindelijk is het Ferrari die de betere is tijdens de kwalificatie en het controleren van de banden. Wat ook een grote hulp is, is dat Räikkönen op hetzelfde niveau presteert als Vettel.”

“Ik denk dan ook dat Ferrari het kampioenschap kan winnen.”

De adviseur van Renault denkt dat hun progressie bij de motorafdeling de belangrijkste reden is voor het succes van de Italianen.

Verder verwacht de viervoudig wereldkampioen dat Hamilton het dit jaar niet makkelijk zal hebben. “De rijders van Mercedes, Ferrari en Red Bull kunnen alle zes competitief zijn in alle omstandigheden. Het is dan ook moeilijker voor Hamilton, die gewoon is om voor het kampioenschap te vechten met één andere rijder. Nu zal hij er niet in slagen om races te controleren zoals hij het gewoon is. Maar voor ons zal het in ieder geval spannend zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023