Vandoorne: “Eerste Europese F1-race is altijd een beetje thuiskomen”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om eindelijk in Europa te racen. McLaren zal een serieus pakket met updates voor zijn wagen introduceren, al valt nog af te wachten of McLaren daarmee een serieuze stap vooruit zal kunnen zetten.

McLaren wist dit seizoen al iedere race in de punten te eindigen. Tijdens drie van de vier races was dat zelfs met beide wagens. Met de GP van Spanje staat de eerste Europese race van de F1-kalender gepland en dat is voor de F1-teams altijd een beetje thuiskomen.

“Het voelt altijd goed om de Europese races van het seizoen aan te vatten, het voelt als thuiskomen, zeker in Barcelona,” aldus Vandoorne. “We kennen het circuit allemaal zeer goed en spenderen er erg veel tijd. Om eerlijk te zijn voelt het alsof we er gisteren nog aan het testen waren tijdens de wintertests ter voorbereiding van het seizoen.”

Tijdens de wintertests werd er ter voorbereiding van het nieuwe seizoen al uitvoerig getest in Barcelona, al viel vooral de eerste wintertest bijna letterlijk in het water. Het sneeuwde zelfs tijdens de eerste testdagen.

“Gelukkig zal het weer nu een heel stuk beter zijn. Ook al testen we erg veel op het circuit en verzamelden we al erg veel data over het circuit, we konden tijdens de wintertests niet veel representatief testwerk verrichten en dat door het bijzonder slechte weer. Sinds de race in Baku heb ik erg veel tijd doorgebracht in de simulator in de fabriek. Het zal nu enorm belangrijk zijn om op vrijdag tijdens de oefensessies al die informatie zo goed mogelijk te verwerken in ons nieuw pakket.”

McLaren zal voor haar wagen, de MCL33, een serieus pakket met updates introduceren die de wagen normaal een stuk sneller moeten maken.

“Ons pakket zal een aantal nieuwe onderdelen bevatten en we zullen erg hard werken om ze op vrijdag te evalueren. Er zal heel wat uitgetest moeten worden en ook de andere teams zullen dat doen. We zullen zoals altijd zeer hard moeten strijden tijdens de race en een goede betrouwbaarheid moeten hebben. We zullen onze strategie moeten optimaliseren om opnieuw punten te behalen,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: McLaren F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023