“Protest tegen ‘Roze Mercedes’ draait rond toekomst van de Formule 1”

Volgens Renault Renault Executive Director Marcin Budkowski draait het protest van Renault tegen de ‘Roze Mercedes’ van het Racing Point F1 team rond de toekomst van de Formule 1 als sport.


“Voor ons is het belangrijk om te weten wat toegestaan is en wat niet. Zowel voor dit seizoen, wat de race betreft waarvoor we geprotesteerd hebben alsook voor volgend seizoen. Het is belangrijk om te weten wat de Formule 1 in de toekomst wil en welk model het wil,” aldus Budkowski.

“Willen we een model waarbij tien teams onafhankelijk met elkaar strijden?”

In de Formule 1 wordt er al langer gediscussieerd over het financieel leefbaarder maken van de sport voor alle deelnemers alsook het aantrekkelijker maken van de sport door de voorspelbaarheid van de races te verminderen en het spektakel op de baan te vergroten.

“Zeker in een context waarin we een ‘eerlijkere’ sport willen met een evenredige verdeling van het prijzengeld, een budgetplafond waarbij alle teams op een gelijkaardig niveau uitgaven doen. Het zal niet meteen gebeuren maar het komt er wel.”

“We denken dat er een uitgelezen kans is, om samen met de technische regels voor 2022 waarbij de wagens elkaar beter zullen kunnen volgen en inhalen, tot beter racen te komen. We denken dat dit een opportuniteit is om een sport te hebben waarbij tien of zelfs meer teams op gelijke basis met elkaar kunnen strijden,” besloot Budkowski.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner