Protest van Renault wordt aanvaard: “Onderdelen Racing Point en Mercedes in beslag genomen”

De stewards van de GP van Stiermarken hebben in een mededeling laten weten dat het protest van Renault tegen Racing Point F1 wordt toegelaten maar dat het protest op een later moment behandeld zal worden.


Al van bij de wintertests in Barcelona werd duidelijk dat de nieuwe F1-bolide van Racing Point als twee druppels water op de Mercedes F1-bolide van vorig jaar leek. De F1-bolide van Racing Point wordt dan ook de ‘roze’ Mercedes genoemd.

De Racing Point RP20 lijkt dan ook bijzonder sterk op de Mercedes W10 van vorig jaar. Niet geheel toevallig werd de RP20 van Racing Point in dezelfde windtunnel als de Mercedes F1-bolide ontwikkeld en verschillende teams stelden zich dan ook vragen bij de legaliteit van de wagen.

Van een constructeur wordt immers verlangd dat hij met een eigen F1-bolide deelneemt, een F1-bolide die zelf ontworpen en ontwikkeld werd. Hij mag dus geen kopie van een andere wagen zijn.

Er werd dan ook verwacht dat een week geleden één of meerdere teams protest tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen protest zouden aantekenen tegen de Racing point F1-bolide.

Dat gebeurde niet maar na afloop van de tweede race in Oostenrijk voelde Renault zich wel geroepen om protest in te dienen. De stewards laten nu weten dat het protest van Renault wordt toegestaan maar pas op een later moment behandeld zal worden.

Renault stelt zich vragen bij de legaliteit van de brakeducts van de Racing Point RP20. De stewards hebben de opdracht gegeven om de brakeducts van de F1-bolide van Racing Point in beslag te nemen. Tegelijkertijd moet Mercedes ook brakeducts van de wagen van vorig jaar ter beschikking stellen. De stewards wachten nu eerst een rapport van de technische afdeling van de FIA af alvorens de zaak verder te behandelen.

Opvallend is dat Racing Point de voorbije maanden er nooit een geheim van heeft gemaakt dat het goed naar de kampioensbolide van Mercedes van vorig jaar heeft gekeken. Daarnaast neemt Racing Point ook motoren en versnellingsbakken af bij Mercedes.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:49:”renault_racingpoint_racingpointbron_headline.jpeg”;}
De stewards van de GP van Stiermarken hebben in een mededeling laten weten dat het protest van Renault tegen Racing Point F1 wordt toegelaten.