Racepilote uit voorprogramma F1: “Ik moest ooit naaktfoto’s sturen naar een sponsor”

W-series racepilote Emma Kimilainen keerde een aantal jaar geleden de autosportwereld de rug toe nadat ze een seksistisch contractvoorstel kreeg voor een zitje in de Indy Light.


Emma Kimilainen werd door ‘Shikaani Formula 1’ podcast uitgenodigd om het over haar topsportcarrière te hebben. Tijdens dat gesprek liet ze weten ooit een zitje in de Indy Light geweigerd te hebben nadat een van de sponsors van het team, een mannenmagazine, met een oneerbaar voorstel op de proppen kwam.

Momenteel is de 31-jarige Finse aan de slag in de W-series, een raceklasse met uitsluitend vrouwen die vanaf volgend jaar in het voorprogramma van de F1 te bewonderen zal zijn. Ze zegt dat het voorstel dat ze destijds kreeg tegenwoordig ondenkbaar zou zijn.

“Er is heel wat gebeurd tijdens mijn achtentwintigjarige carrière,” aldus Kimilainen. “Ik wou bij een team aan de slag gaan maar ik besliste om meer details te vragen.”

“Ze zeiden me toen dat ze wat meningsverschillen hadden met een sponsor en dat ze foto’s van me wilden in bikini en topless. Ik vroeg wat er aan de hand was, tot ik me realiseerde dat de sponsor een erotisch mannenmagazine was.”

“Vandaag lijkt dat voorstel absurd en niet correct maar tien jaar geleden zag de wereld er nog anders uit ten opzichte van de rechten van de vrouw en gelijkheid in het algemeen.”

In 2019 eindigde Kimilainen vijfde in de eindstand van de W-series, in 2020 werd het kampioenschap geannuleerd door COVID-19.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022