Racing Point F1 dient protest in tegen Renault omwille van remsysteem

Na de eerdere bestraffing voor Charles Leclerc is het mogelijk dat ook Renault nog bestraft wordt. Racing point diende immers protest in tegen Renault omdat de renstal volgens hen een inbreuk pleegde op het technisch reglement.


Renault eindigde met Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg als zesde en tiende tijdens de GP van Japan maar die posities staan ter discussie nadat Racing Point na afloop van de race officieel protest indiende.

Racing Point meent dat Renault een inbreuk heeft gepleegd op het vlak van de sportieve en technische reglementen, meer bepaald wat het remsysteem betreft.

Renault en Racing point werden bij de stewards geroepen en die zullen een oordeel moeten vellen over het remsysteem van Renault. Volgens Racing Point zou Renault een “pre-set lap distance-dependant brake bias adjustment system” gehanteerd hebben, wat vrij vertaald neerkomt op een soort geautomatiseerde mapping van het remsysteem.

Het wordt nu uitkijken of de stewards beslissen om beide Renault-bolides illegaal te verklaren, wat een ingrijpende wijziging van de raceuitslag en wk-tussenstand zou betekenen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022