Twee tijdstraffen voor Charles Leclerc

Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft na afloop van de GP van Japan twee tijdstraffen van in totaal vijftien seconden gekregen, dat betekent dat hij genoegen moet nemen met een zevende plaats in de einduitslag.


De kogel is door de kerk: Charles Leclerc krijgt in totaal vijftien seconden tijdstraf omdat hij enerzijds in de eerste bocht tegen Max Verstappen aanreed en anderzijds te lang bleef verder rijden met losse onderdelen aan zijn bolide.

De stewards verwijten Leclerc niet dat hij Verstappen met opzet zou hebben aangereden maar hij krijgt een tijdstraf van vijf seconden omdat hij onvoldoende anticipeerde op het verlies van grip in de eerste bocht.

Hij hield ook schade over aan de endplate van zijn voorvleugel. Het kleinood hing los en Ferrari maande de Monegask aan om de pits op te zoeken maar dat negeerde hij en toen het onderdeel losliet kreeg Lewis Hamilton het vol over zijn bolide heen.

Leclerc krijgt dus ook nog tien seconden straftijd voor het feit dat er een gevaarlijke situatie ontstaan is omdat hij de pits niet tijdig opzocht, dit terwijl Ferrari dat beloofd had aan de FIA.

Zoals altijd is de een zijn dood de ander zijn brood en dit geval betekent het goed nieuws voor Daniel Ricciardo, de Renault-rijder doet haasje-over met Leclerc en wordt zesde.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022