“Racing Point heeft een windtunnelmodel van Mercedes gekregen”

Volgens voormalig Spyker-teambaas Colin Kolles heeft Racing Point niet zomaar wat foto’s genomen van de Mercedes F1-bolide in 2019.


Het is opvallend hoe goed Racing Point de F1-bolide van Mercedes uit 2019 heeft weten te kopiëren. Volgens heel wat concurrenten veel te goed zelfs en veel te precies om dat enkel en alleen op basis van foto’s te doen zoals Racing Point zelf beweert.

Colin Kolles was ooit teambaas bij Midland en Spyker, de voorgangers van het huidige Racing Point F1 team, en hij meent dat Racing Point meer ter beschikking had dan foto’s van de Mercedes W10.

“Het gaat hem echt niet alleen over de brake ducts,” aldus Kolles tegenover het Duitse ‘Sport1’.

“Ze hebben niet alleen maar wat onderdelen gekregen,” verwijst de voormalig teambaas naar het feit dat Mercedes brake ducts aan Racing Point heeft gegeven.

“Ze hebben ook data ter beschikking gekregen. Daarnaast hebben ze ook een windtunnelmodel van 60 procent gekregen en tot slot hebben ze een template van een showauto gekregen.”

Vervolgens zouden er volgens Kolles onderdelen gescand zijn en omgevormd naar CAD-data: “Anders zouden ze nooit succesvol geweest zijn in het kopiëren”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print